Striptease bij Utrechts kinderdagverblijf kan volgens GGD niet door de beugel

Bij kinderdagverblijf Jolie in Utrecht is er, eerder dit jaar, een striptease georganiseerd door medewerkers voor een jarige, vrouwelijke collega. De GGD noemt dit grensoverschrijdend gedrag.

STRIPTEASE MET SLAGROOM

De striptease – waar zelfs slagroom van het bovenlichaam van de vrouwelijke collega werd afgelikt – vond plaats in de hal van het verblijf, om tien uur ’s ochtends. Om deze tijd hadden er kinderen getuige kunnen zijn. Dat dit niet zo was, viel niet uit te sluiten omdat er wel kinderen in het gebouw waren. De striptease werd gefilmd en kwam via een anonieme melding bij de gemeente terecht.

VOORBEELDFUNCTIE

De GGD vindt dat de medewerkers een voorbeeldfunctie hebben en noemt het voorval grensoverschrijdend. De manager van Jolie, Piet Bais, noemt de anonieme melding ‘smaad, laster en bedreiging’. Hij bevestigt wel de ingehuurde strippers. Ook zegt hij de medewerker die de anonieme melding heeft gedaan te ontslaan wanneer diens identiteit bekend wordt.

GEEN SLAGROOM

Het kinderdagverblijf heeft inmiddels gereageerd op de ophef. Het zou een uit de hand gelopen kantoorgrap zijn, vertelt directeur Hanny Fraser aan Editie NL. “Het heeft misschien één minuut geduurd, de medewerkster had gewoon haar kleren aan en er is geen slagroom gelikt.”

GRAP

Ook vertelt de directeur dat het nooit gefilmd had mogen worden, en dat de kinderen het niet hebben gezien omdat de deuren dicht zaten. “Het was een grap die ter plekke ontstond, er was niemand ingehuurd. We waren ‘lang zal ze leven’ aan het zingen, en toen kwam een andere collega met het idee voor een ‘striptease’.”

OUDERS

Ouders staan volgens Hanny Fraser achter het dagverblijf. “We zijn al heel veel gebeld door vaders en moeders die zeggen dat ze het overdreven vinden. Ook nemen veel van hen bloemen en kaartjes mee.” De opvang kreeg al eerder bezoek van de GGD, en voldeed niet aan de eisen. Op drie groepen was de stabiliteit van de opvang niet veiliggesteld.

Dat meldt De Telegraaf. Kinderdagverblijf Jolie zou woedend zijn over de conclusie van de GGD.

Dronken muizen helpen in de strijd tegen katers

MEISJE (13) BESTELT PAARD ONLINE EN LAAT ‘M BEZORGEN BIJ HAAR OMA