MOEDER VEROORZAAKT DODELIJKE GIFGASWOLK NA WC-VERSTOPPING

Als je toilet verstopt zit is het natuurlijk belangrijk dat deze zo snel mogelijk weer doorstroomt. Anders krijg je natuurlijk stront aan de knikker. Dit dacht Dominique Heath uit het Engelse Nailsea waarschijnlijk ook toen ze een verwoede poging deed haar toilet te ontstoppen. Alleen werd het allemaal een beetje te gevaarlijk toen ze hierbij haar hele huis vulde met dodelijke gifgassen.

De moeder van drie kinderen vermoedde dat de jongste teveel wc-papier in het toilet had gestopt, waardoor het toilet verstopt geraakt was. Daarom besloot ze twee flessen toiletontstopper van het merk ‘One Shot’ in de wc te gooien. Toen ze een paar uur later ging kijken of het toilet al doorspoelde, kwam ze tot de ontdekking dat dit niet het geval was en besloot er bleek bij te gooien.

Dit zorgde voor een chemische reactie waardoor er een gevaarlijk chloorhoudende gaswolk ontstond. Uiteindelijk moest de brandweer toesnellen om de situatie weer onder controle te krijgen. Hierbij moesten de brandweermannen een speciaal masker dragen om de lucht niet in te ademen, zo veel giftige dampen waren er in de woning. Gelukkig konden de Dominique en haar drie kinderen naar buiten vluchten en hadden ze alleen een beetje last van brandende ogen.

Toeristen proberen lift te krijgen op A10